tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i prosta do przygotowania zapiekanka z serem mozzarellą, kabanosem, fasolą czerwoną i kukurydzą.

Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą

Na zapiekankę

  • 1 bagietka
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • oregano
  • 5 łyżek fasolki czerwonej
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 5 kuleczek mozzarelli
  • 1 kabanos wieprzowy

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
1) Długą bagietkę przekrawamy wzdłuż na dwie połowy.

2) Następnie połówki bagietki smarujemy przecierem pomidorowym połączonym z oregano.

3) Kuleczki sera mozzarelli kroimy w grubsze plasterki i układamy na posmarowanych połówkach bagietki.

4) Fasolkę czerwoną odsączamy i układamy na połówkach.

5) Kabanosa kroimy w plasterki i układamy na fasolce.

6) Na koniec odsączamy kukurydzę i posypujemy na górę bagietki.

7) Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w 180 stopniach.
Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
połówki bagietki smarujemy przecierem pomidorowym połączonym z oregano.
Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
Kuleczki sera mozzarelli kroimy w grubsze plasterki i układamy na posmarowanych połówkach bagietki.
Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
Fasolkę czerwoną odsączamy i układamy na połówkach.
Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
Kabanosa kroimy w plasterki i układamy na fasolce.
Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
Na koniec odsączamy kukurydzę i posypujemy na górę bagietki.

Tagi:

zapiekanka