Sposób przygotowania:
Zapiekanka z fasolą, kabanosem i kukurydzą
1) Długą bagietkę przekrawamy wzdłuż na dwie połowy.
2) Następnie połówki bagietki smarujemy przecierem pomidorowym połączonym z oregano.
3) Kuleczki sera mozzarelli kroimy w grubsze plasterki i układamy na posmarowanych połówkach bagietki.
4) Fasolkę czerwoną odsączamy i układamy na połówkach.
5) Kabanosa kroimy w plasterki i układamy na fasolce.
6) Na koniec odsączamy kukurydzę i posypujemy na górę bagietki.
7) Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w 180 stopniach.
2) Następnie połówki bagietki smarujemy przecierem pomidorowym połączonym z oregano.
3) Kuleczki sera mozzarelli kroimy w grubsze plasterki i układamy na posmarowanych połówkach bagietki.
4) Fasolkę czerwoną odsączamy i układamy na połówkach.
5) Kabanosa kroimy w plasterki i układamy na fasolce.
6) Na koniec odsączamy kukurydzę i posypujemy na górę bagietki.
7) Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w 180 stopniach.