Sposób przygotowania:
Rolada schabowa Eli w szynce z pieczarkami i seremprzygotowanie schabu
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso rozkroić tak żeby powstał jeden duży płat i rozbić tłuczkiem.
przygotowanie schabu cd
Przygotować olej rzepakowy, przyprawę do wieprzowiny czosnek granulowany. Wszystko razem wymieszać Marynatą posmarować mięso i włożyć do lodówki na noc.
przygotowanie rolady
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki i cebulę oprószone solą i pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Mięso wyjąć z marynaty. Na mięsie rozłożyć ser i pieczarki.
przygotowanie rolady cd
Szynkę szwarcwaldzką wyjąć z opakowania rozłożyć na blacie.
przygotowanie rolady cd
Roladę ciasno zwinąć i położyć na szynce. Zawinąć roladę i obwiązać nićmi.
pieczenie rolady
Roladę położyć na wysmarowanej olejem blaszce i przykryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i włożyć blaszkę z roladą. Piec 45 minut i usunąć folię . Piec jeszcze aż rolada się zrumieni. Gotową roladę wyjąć z piekarnika i usunąć nici. Smacznego!
gusia1000