Sposób przygotowania:
Rolada schabowa Eli z żurawinąprzygotowanie schabu
Schab opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie schabu cd
Schab rozciąć tak żeby powstał duży płat mięsa. Mięso rozbić tłuczkiem.
przygotowanie schabu cd
Przygotować suche składniki marynaty : przyprawę do mięs i czosnek granulowany.
przygotowanie schabu cd
Do miski wlać olej, dodać przyprawy i wymieszać. Marynatą natrzeć mięso i włożyć do lodówki na noc.
przygotowanie farszu
Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do sera dodać żurawinę.
przygotowanie rolady
Schab wyjąć z marynaty. Na mięsie rozłożyć żurawinę i ser. Zwinąć ciasno roladę i obwiązać bawełnianą nicią kuchenną.
pieczenie rolady
Blaszkę do pieczenia posmarować olejem, włożyć roladę i przykryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i włożyć blaszkę z roladą. Piec mięso 45 minut i zdjąć folię. Piec jeszcze roladę aż się zrumieni. Upieczoną roladę wyjąć z piekarnika i usunąć nici. Smacznego!
gusia1000