Sposób przygotowania:
Małe zapiekanki makaronowe
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Kabanosa kroimy w plasterki. Mozzarellę odcedzamy z płynu i kroimy w kosteczkę.
Makaron przekładamy do miski, dodajemy botwinkę, kukurydzę, kabanos i mozzarellę oraz przeprawiamy do smaku. Mieszamy razem. Kokilki wykładamy folią aluminiową i wypełniamy nadzieniem.
Zamykamy folię i wstawiamy mini zapiekanki do nagrzanego piekarnika.
Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na gorąco.
Kabanosa kroimy w plasterki. Mozzarellę odcedzamy z płynu i kroimy w kosteczkę.
Makaron przekładamy do miski, dodajemy botwinkę, kukurydzę, kabanos i mozzarellę oraz przeprawiamy do smaku. Mieszamy razem. Kokilki wykładamy folią aluminiową i wypełniamy nadzieniem.
Zamykamy folię i wstawiamy mini zapiekanki do nagrzanego piekarnika.
Zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na gorąco.