Sposób przygotowania:
Stek z ligawy na puree z groszku
1) Wołowinę ligawę kroimy na plastry - na dwa steki (mięso musi być w temperaturze pokojowej).
2) Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek.
3) Następnie wsypujemy pieprz ognisty, majeranek i oregano, łączymy.
4) Wołowinę nacieramy powstałą marynatą z obu stron.
5) Na koniec posypujemy przyprawą do wołowiny.
6) Na bardzo dobrze rozgrzanej patelni smażymy steki po 4 minuty z każdej strony - ja dobiłam steki well done.
7) Gotowe steki podajemy z puree z groszku - przepis na puree w przepisie: Mięso gyros na groszkowym puree
2) Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek.
3) Następnie wsypujemy pieprz ognisty, majeranek i oregano, łączymy.
4) Wołowinę nacieramy powstałą marynatą z obu stron.
5) Na koniec posypujemy przyprawą do wołowiny.
6) Na bardzo dobrze rozgrzanej patelni smażymy steki po 4 minuty z każdej strony - ja dobiłam steki well done.
7) Gotowe steki podajemy z puree z groszku - przepis na puree w przepisie: Mięso gyros na groszkowym puree