Sposób przygotowania:
Zapiekanka z papryki i fasoliETAP 1:

Paprykę kroję w paski, fasolkę szparagową obieram. Fasolę gotuję, odcedzam i przelewam zimną wodą. Gotuję ją aldente dojdzie w piekarniku.
ETAP 2:

Por kroję w krążki i duszę na maśle klarowanym.
ETAP 3:

Przekładam na talerz, i przesmażam na tej samej patelni paprykę pokrojoną w paski. Fasolkę, por, paprykę dodaję do kaszy, ser także. Zostawiam dwie łyżki sera do posypania wierzchu. Dodaję sól, pieprz, przyprawę ognistą, paprykę słodką i całość mieszam.
ETAP 4:

Przekładam do naczynia do zapiekania. Wstawiam na 25 minut do piekarnika temp 200 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia posypuję reszta sera. Przed podaniem dekoruję bazylią.