Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Zapiekanka z Zielonej Fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsza zapiekanka pod słońcem, konieczność na każde święta w Stanach.

Zapiekanka z Zielonej Fasoli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekanka z Zielonej Fasoli

 

  • 2 puszki zielonej fasoli, ok. 820 g
  • 1 puszka zupy krem grzybowej, ok. 300 g
  • 3/4 szklanki mleka
  • małe opakowanie french fried onions, ok. 80 g (smażonej cebuli)
  • pieprz, sól, opcjonalnie czosnek w proszku, przyprawa kreolska

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z Zielonej Fasoli
Wymieszać zupę, mleko i przyprawy w naczyniu do pieczenia. Następnie delikatnie wmieszać odcedzoną fasolę i 2/3 szklanki cebuli smażonej po francusku. Pieczemy w temp. 175 - 180 C około 25 do 30 minut. Następnie wyłożyć resztę cebuli na wierzch wokół brzegu naczynia i zapiec ok. 5 minut aż cebula na wierzchu dojdzie na złoty kolor.

Uwaga - smażona cebula lub smażona cebula po francusku to nic innego jak drobno pokrojona cebula obtoczona w posolonej mące i usmażona - tutaj można ją kupić w mniejszych lub większych opakowaniach.
Zapiekanka z Zielonej Fasoli
Podstawowe składniki to fasola, zupa krem grzybowa i smażona cebula po francusku.
Zapiekanka z Zielonej Fasoli
Wymieszać zupę z mlekiem i przyprawami, dodać fasolę i cebulę i do piekarnika.