MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Zapiekanki jaglano-rabarbarowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie zapiekanki na słodko z jabłkiem, rabarbarem i kaszą jaglanką, znakomity deser dla dzieci i dorosłych

Zapiekanki jaglano-rabarbarowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki jaglano-rabarbarowe

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki jaglano-rabarbarowe
Jabłko myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy jabłko z 2 łyżkami kaszy jaglanki. Przekładamy do foremek do zapiekania. Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Pozsypujemy nim wierch zapiekanki. Całość posypujemy nierafinowanym cukrem trzcinowym. Zapiekanki wkłądamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około poł godziny.
Zapiekanki jaglano-rabarbarowe
Jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach
Zapiekanki jaglano-rabarbarowe
Mieszamy jaglankę ze startym jabłuszkiem
Zapiekanki jaglano-rabarbarowe
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę
Zapiekanki jaglano-rabarbarowe
Do foremek przekładamy jaglankę z jabłkiem, rabarbar i cukrzymy