Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Zapiekany schab z pieczarkami i serem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie, które zachwyca smakiem niejednego wybrednego smakosza!

Zapiekany schab z pieczarkami i serem 2

Składniki:

Zapiekany schab z pieczarkami i serem 2

 

  • ok. 500 g schabu,
  • majonez (1 łyżka na każdy plaster mięsa),
  • 2 cebule,
  • ok. 300 g pieczarek,
  • ser żółty (do posypania),
  • przyprawy: sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Zapiekany schab z pieczarkami i serem 2
1. Schab umyć, pokroić na plastry i delikatnie rozbić. Przyprawić z obu stron. 2. Plastry przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Każdy plaster posmarować majonezem, położyć pokrojoną w plastry cebulę (1-2 na 1 mięso) oraz pieczarki (umyte i pokrojone w plasterki). 4. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut. 5. Po 20 minutach posypać startym żółtym serem i zapiec do rozpuszczenia. Smacznego!!!