Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zasmażana kalarepka

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3696

Kalarepkę umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i

Zasmażana kalarepka

Składniki:

Zasmażana kalarepka

 

  • 800 g młodej kalarepki
  • 1 łyżka mąki
  • koperek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Zasmażana kalarepka
Kalarepkę umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i łyżki masła, zagotować. Odkryć na chwilę i gotować do miękkości pod przykryciem. Pozostały tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Połączyć z kalarepą i posiekanym koperkiem, zagotowac i doprawić do smaku. Podawać do mięs.