KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Zasmażane buraki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowity dodatek do potraw mięsnych i nie tylko! Polecam!

Zasmażane buraki

Składniki:

Zasmażane buraki

 

Sposób przygotowania:

Zasmażane buraki
Buraczki dokładnie myjemy i obieramy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy na patelnię, gdzie przy pomocy odrobiny oliwy z oliwek podsmażamy buraczki. Zamiast oliwy możemy użyć kilku łyżek masła i łyżeczki mąki pszennej. Tak usmażone buraczki doprawiamy i mieszamy dokładnie. Na koniec skrapiamy octem jabłkowym. Smacznego!

Tagi:

buraki