Sposób przygotowania:
Zawiany serniczek na zimno
Tortownicę złożyć. Blachę od tortownicy natłuścić lekko margaryną i wyłożyć wyciętym w kółko arkuszem pergaminu. Wypakować herbatniki "Oreo" i wyłożyć nimi dno blaszki, a o- -rzeszkami wysypać szczeliny miedzy ciastkami. Kremówkę ubić na sztywno, dodając szczyptę zagęstnika, aby lepiej się ubiła. Wstawić miskę z ubitą kremówką na 45 min. do lodówki. Żelatynę rozpuścić w szklance z małą ilością zimnej wody. Po wyjęciu wymieszać ją z twarogiem, cukrem,żelatyną oraz szampanem lub winem musującym i wyłożyć masę do tortownicy wyłożonej herbatnikami i orzeszkami. Wstawić ponownie do lodówki na godzinę. Na 5 min. przed podaniem wyjąć i udekorować wierzch sernika pozostałymi orzeszkami i herbatnikami.