Sposób przygotowania:
Kolorowy serniczek na zimno
1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na pianę, następnie na przemian dodajemy cukier i żółtka. Na mnniejszych obrotach miksera dosypujemy stopniowo mąki z proszkiem i kakao. Masę przelewamy do natłuszczonej tortownicy i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. 2. Galaretkę turkusową i agrestową rozpuszczamy w 450 ml wody każda, czekamy aż stężeje, następnie kroimy w kostkę. 3. Sernik na zimno z torebki miksujemy z 600 ml zimnego mleka. Dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy i wylewamy masę na biszkopt, wkładamy do lodówki do stężenia. 4. Truskawkowe galaretki rozpuszczamy w 800 ml wody i czekamy aż lekko zaczną teżeć, wtedy wylewamy je na nasz sernik i wkładamy do lodówki. Po zastygnięciu ozdabiamy go polewą w drażetkach i płatkami migdałowymi.
marietta