Sposób przygotowania:
Zawijaski francuskie z dżemem
Ciasto francuskie rozwinąć, dżem jaki lubimy (użyłam z ciemnych winogron swój domowy) wymieszać z kaszką manną.
Posmarować cały płat ciasta i zawinąć ciasno w rulon.
Ostrym nożem pokroić na 12 porcji, układać na blaszce z papierem do pieczenia.
Ciasto posmarować zimną wodą i posypać ziarenkami kminu czarnego.
Piec w 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, wystudzone posypać pudrem cukrem.
Posmarować cały płat ciasta i zawinąć ciasno w rulon.
Ostrym nożem pokroić na 12 porcji, układać na blaszce z papierem do pieczenia.
Ciasto posmarować zimną wodą i posypać ziarenkami kminu czarnego.
Piec w 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, wystudzone posypać pudrem cukrem.