Sposób przygotowania:
Piernikowe muffinki z rodzynkami i orzeszkami
1. Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrem i przyprawą do piernika na puszystość, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy, na koniec wsypujemy rodzynki i orzeszki i dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek używając papierowych papilotek. Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 muffinek.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek używając papierowych papilotek. Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 muffinek.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.