Sposób przygotowania:
Rogaliki francuskie z dżemem i jabłkiem
Płat ciasta francuskiego tnę na 8 części - mniej więcej kwadraty. Każdy kawałek smaruję łyżką dżemu z czarnego bzu, ale prócz brzegów.
W rogach kładę po kawałku obranego ze skórki jabłka i całość zwijam w rogalik.
Gotowe układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję mlekiem (*krok można pominąć lub posmarować roztrzepanym jajkiem).
Piekę około 20 minut w 180 stopniach (do ładnego zrumienienia).
W rogach kładę po kawałku obranego ze skórki jabłka i całość zwijam w rogalik.
Gotowe układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję mlekiem (*krok można pominąć lub posmarować roztrzepanym jajkiem).
Piekę około 20 minut w 180 stopniach (do ładnego zrumienienia).