Sposób przygotowania:
Zawijaski mielone z ogórkiem konserwowym
Cebulę obieram i siekam drobno, dodaję do mielonego mięsa. Wbijam całe jajko do masy mięsno-cebulowej, dodaję następnie 1-2 łyżki bułki tartej. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ogórki konserwowe przekrawam wzdłuż na pół. Nadziewam ogórkami kotlety mielone.
Smażę kotleciki na rozgrzanym ruszcie na grillu lub na patelni na rozgrzanym oleju.
Podaje mielone zawijaski z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Ogórki konserwowe przekrawam wzdłuż na pół. Nadziewam ogórkami kotlety mielone.
Smażę kotleciki na rozgrzanym ruszcie na grillu lub na patelni na rozgrzanym oleju.
Podaje mielone zawijaski z ziemniaczkami i ulubioną surówką.