Sposób przygotowania:
Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Żeberka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Żeberka pokroić na kawałki z jedną kością. W brytfance rozgrzać olej,dodać żeberka i obsmażyć ze wszystkich stron. Do żeberek dodać cebulę i smażyć jeszcze razem aż cebula się lekko zrumieni. Do mięsa dodać czosnek,przyprawę do grilla,paprykę miód,sos sojowy,liście laurowe i ziele angielskie. Całość podlać piwem i dusić 30 minut. Żeberka wyjąć z sosu. Młodą kiszoną kapustę pokroić.Do sosu dodać kiszoną kapustę i wymieszać. Na kapuście ułożyć żeberka i dusić aż żeberka i kapusta będą miękkie. Co jakiś czas kapustę i żeberka podlewać piwem. Miękkie żeberka wyjąć z kapusty. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do kapusty i zagotować. Kapustę rozłożyć na talerze i na wierzch położyć żeberka. Smacznego!