eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Miodowe żeberka duszone w młodej kiszonej kapuście,podlewane jasnym piwem. Wyszło pyszne danie dla dorosłych.

Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Żeberka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Żeberka pokroić na kawałki z jedną kością. W brytfance rozgrzać olej,dodać żeberka i obsmażyć ze wszystkich stron. Do żeberek dodać cebulę i smażyć jeszcze razem aż cebula się lekko zrumieni. Do mięsa dodać czosnek,przyprawę do grilla,paprykę miód,sos sojowy,liście laurowe i ziele angielskie. Całość podlać piwem i dusić 30 minut. Żeberka wyjąć z sosu. Młodą kiszoną kapustę pokroić.Do sosu dodać kiszoną kapustę i wymieszać. Na kapuście ułożyć żeberka i dusić aż żeberka i kapusta będą miękkie. Co jakiś czas kapustę i żeberka podlewać piwem. Miękkie żeberka wyjąć z kapusty. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do kapusty i zagotować. Kapustę rozłożyć na talerze i na wierzch położyć żeberka. Smacznego!
Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście
Żeberka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście
Żeberka pokroić na kawałki z jedną kością.
Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście
Młodą kiszoną kapustę drobniej pokroić...
Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić.