malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Piwne żeberka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żeberka wieprzowe duszone w piwie.

Piwne żeberka.

Składniki:

Piwne żeberka.

 

  • 2kg żeberek wieprzowych
  • 3cebule
  • 1/2 l jasnego piwa
  • papryka, sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Piwne żeberka.
Żeberka umyj. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Cebulę oczyść pokrój w plastry. Żeberka wrzuć na rozgrzany olej i obsmaż z każdej strony. Przełóż do garnka . Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj do żeberek. Podlej piwem. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu ,aż żeberka będą miękkie. podawaj z ryżem ,ziemniakami i sezonowymi surówkami.