Sposób przygotowania:
Żeberka na ostro
Żeberka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem następnie pokroić tak żeby każdy kawałek miał po dwie kostki. Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek obrać i przepuścić przez praskę, Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, dorzucić cebulę i czosnek i zeszklić ją. Do masy należy wlać ocet winny, sos sojowy, ketchup, miód, oliwę i wymieszać.
Do przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa, dokładnie wymieszać, trzymać żeberka w marynacie, pod przykryciem około 30 min, posypać przyprawą do żeberek, tak przygotowane ułożyć na blachę lub naczynie żaroodporne i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec 20 min z każdej strony, podczas pieczenia można posmarować żeberka pozostałą marynatą.
Podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkami.
Do przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa, dokładnie wymieszać, trzymać żeberka w marynacie, pod przykryciem około 30 min, posypać przyprawą do żeberek, tak przygotowane ułożyć na blachę lub naczynie żaroodporne i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni piec 20 min z każdej strony, podczas pieczenia można posmarować żeberka pozostałą marynatą.
Podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkami.