iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Żeberka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne żeberka na ostra nutę Najpierw smażone potem duszone a na koniec pieczone w piekarniku. Smaczne danie obiadowe. Polecam na obiad .

Żeberka na ostro

Składniki:

Żeberka na ostro

 

 

 

 

 

  • olej

 

 

  • 2 cebule

 

 

 

  • 1 łyżka przecieru pomidorowego

 

  • 1szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Żeberka na ostro
Cebule obieramy . Czosnek obieramy z łupiny. Żeberka kroimy w mniejsze kawałki . Solimy oprószamy pieprzem. W brytfance rozgrzewamy olej z dodatkiem masła klarowanego. Wkładamy żeberka , obsmażamy z dwóch stron. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojona w półplasterki cebulę . Dodajemy paprykę słodka i ostrą . Smażymy chwilę kiedy mięso zacznie przywierać podlewamy je bulionem. Nakrywamy brytfankę i dusimy na małym ogniu. Dodajemy przecier pomidorowy. Jeżeli jest potrzeba dolewamy jeszcze bulionu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do miękkości mięsa.