Sposób przygotowania:
Praliny czekoladowe
Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy łyżkę miodu i mieszamy.
Śmietankę przelewamy do garnuszka, podgrzewamy.
Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli śmietankę, mieszamy. Na tym etapie można dodać odrobinę alkoholu. Tak przygotowaną masę wkładamy do lodówki do stężenia.
Po stężeniu formujemy pralinki. Obtaczamy w kakao. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Śmietankę przelewamy do garnuszka, podgrzewamy.
Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli śmietankę, mieszamy. Na tym etapie można dodać odrobinę alkoholu. Tak przygotowaną masę wkładamy do lodówki do stężenia.
Po stężeniu formujemy pralinki. Obtaczamy w kakao. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.