Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 350
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso tak upieczone jest aromatyczne i delikatne w smaku. Musztarda miodowa nadaje mu szczególnego charakteru.

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

Składniki:

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

 

Marynata:

  • 2 łyżki musztardy miodowej (czubate)
  • 1 łyżka przyprawy do żeberek (płaska)
  • 1 łyżeczka soli (płaska; użyłam himalajskiej)

Sposób przygotowania:

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej

Marynata:

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej
Składniki marynaty powinny być dokładnie połączone.

Składniki marynaty dokładnie wymieszać.

Przygotowanie żeberek:

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej
Miałam bardzo mięsiste, więc żeberka poprzecinałam co jedną kostkę.

Żeberka porozcinać na mniejsze kawałki i dokładnie pokryć marynatą.

Całość wstawić do lodówki - minimum na 20 minut.

Pieczenie:

Żeberka pieczone w musztardzie miodowej
Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.

Żeberka umieścić w rękawie do pieczenia i szczelnie związać.

Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 90-100 minut w temperaturze 180 stopni.