Sposób przygotowania:
Łosoś marynowany w sosie teriyaki
► MARYNATA : połączyć i wymieszać z sobą: sos teriyaki z sosem sojowym, miodem, imbirem i czosnkiem z solą.
► Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie rybę zamarynować na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, rybę jak trzeba przyprawić jeszcze solą i pieprzem. Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /.
► Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie rybę zamarynować na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, rybę jak trzeba przyprawić jeszcze solą i pieprzem. Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /.
![Łosoś marynowany w sosie teriyaki Łosoś marynowany w sosie teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-marynowany-w-sosie-teriyaki-494721.jpg)
![Łosoś marynowany w sosie teriyaki Łosoś marynowany w sosie teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-marynowany-w-sosie-teriyaki-494722.jpg)
![Łosoś marynowany w sosie teriyaki Łosoś marynowany w sosie teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-marynowany-w-sosie-teriyaki-494723.jpg)