Sposób przygotowania:
Łosoś marynowany w sosie teriyaki
► MARYNATA : połączyć i wymieszać z sobą: sos teriyaki z sosem sojowym, miodem, imbirem i czosnkiem z solą.
► Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie rybę zamarynować na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, rybę jak trzeba przyprawić jeszcze solą i pieprzem. Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /.
► Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie rybę zamarynować na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, rybę jak trzeba przyprawić jeszcze solą i pieprzem. Następnie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /.