VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Syta i smaczna przystawka z wykorzystaniem kabanosów. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W środku żółty ser i słodka kukurydza, które jeszcze wzbogaciły smak. Polecam na domowe obiady lub rodzinne spotkania.

Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami

Składniki:

Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami
Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso dokładnie wyrabiamy na zwartą i jednolitą masę. Wsypujemy odsączoną kukurydzę i ponownie wyrabiamy.

Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy połowę mięsnej masy, wygładzamy. Następnie rozkładamy pokrojone w kółeczka kabanoski. Na kabanosach rozkładamy starty na średnich oczkach żółty ser. Na ser wykładamy resztę mięsa. Na wierzchu rozkładamy plastry boczku.

Pieczeń pieczemy w 190*C przez 60 minut. Ostawimy do wystudzenia, kroimy na plastry. Pieczeń jest pyszna na ciepło jak i na zimno.

Tagi:

pieczeń danie