Sposób przygotowania:
Żeberka pieczone z cebulą i ziemniakami
Obraną cebulę kroimy w plastry, obsmażamy na oleju. Żeberka posypujemy przyprawą do żeberek, solą, pieprzem, obsmażamy na patelni na oleju.
Ziemniaki obieramy, gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Ostudzone kroimy w plastry. Do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawy, dodajemy ziemniaki, delikatnie mieszamy.
Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym, na żeberka układamy cebulę i wykładamy ziemniaki. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki obieramy, gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Ostudzone kroimy w plastry. Do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawy, dodajemy ziemniaki, delikatnie mieszamy.
Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym, na żeberka układamy cebulę i wykładamy ziemniaki. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Magdalena88
niezły kąsek