Beatae

Beatae

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Żeberko z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miękkie i soczyste żeberko

Żeberko z grilla

Składniki:

Żeberko z grilla

 

 

 

  • Marynata: olej, odrobina chili, 2-3 łyżki miodu, 1 łyżka musztardy

Sposób przygotowania:

Żeberko z grilla
Żeberko pokroić na kawałki, obsmażyć a następnie dusić do miękkości z dodatkiem przypraw.
Gdy już jest miękkie przełożyć do pojemnika i polać go przygotowaną marynatą.

Mięsko w marynacie powinno stać 24 godziny.
Grillować na ruszcie bądź na tacce.

Mięso na ruszt idzie prawie miękkie, ale dzięki temu nie trzeba długo na niego czekać - wystarczy w zależności od upodobań bądź tylko podgrzać i pozwolić aby przeszło zapachem grillowanego mięsa bądź ciut więcej go przypiec.