klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

zebra

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasto i tanie i miłe dla oka i żołądka

zebra Więcej zdjęć (2)

Składniki:

zebra

 

  • cukru 5 jajek 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (z czubkiem) 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

zebra
Przepis: Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany. Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.
zebra
Etap 1

Tagi:

jajko jajka