aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

zefirek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moj najlepszy zefirek na goscinnym stole

zefirek

Składniki:

zefirek

 

  • 1 kg jablek
  • 4 bialka
  • 10 dag rodzynkow
  • 40 dag cukru pudru
  • 2 szklanki smietanki kremowej
  • cynamon

 

Sposób przygotowania:

zefirek
jablka umyc upiec w goracym piekarniku preeztrec polaczyc z ubita na sztywno piana z bialek z czescia cukru oraz ubita smietanka dodajac pod koniec ubijania pozostaly cukier i starty cynamon przelozyc do maszynki do krecenia lodow wymieszac z oplukanymi rodzynkami wstawic do zamrazarki wlaczyc na ok 10 minut pozostawic w zamrazarce na ko kilka godzin