Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sezon na fasolkę już w pełni, tym samym polecam ja jako dodatek do obiadu. Podsmażona na maśle z bułka tartą zawsze pysznie smakuje.

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Fasolkę oczyszczamy i odcinamy jej końce, płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolkę odcedzamy i kroimy w słupki około 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę oprószamy bułką tartą i przesmażamy do zarumienienia bułki. Podajemy na ciepło.
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Etap 1 fasolkę oczyszczamy i odcinamy jej końce
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Etap 2 wkładamy fasolkę do garnka i gotujemy do miękkości soląc po zagotowaniu
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Etap 3 na patelni roztapiamy masło i wrzucamy pokrojoną fasolkę
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Etap 4 fasolkę oprószamy bułka tartą i przesmażamy