Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zielona pasta kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Uwielbiam pasty kanapkowe, wolę je niż wędliny, więc często wymyślam nowe kombinacje. Ta jest połączeniem awokado, jajek i groszku z odrobiną młodego jęczmienia.

Zielona pasta kanapkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielona pasta kanapkowa

 

  • 1 awokado
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka młodego jęczmienia
  • 0,5 puszki groszku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki koperku

Sposób przygotowania:

Zielona pasta kanapkowa
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać i wrzucić do miski. Dodać majonez, wymieszać. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ ze skórki, posiekać. Dodać do jajek.

Groszek osączyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę wrzucić do miski. Dodać jęczmień.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Wstawić do lodówki na godzinę.

Pastę przełożyć do miseczki, posypać groszkiem i/lub koperkiem. Podawać z domowym pieczywem. 


Zielona pasta kanapkowa
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać i wrzucić do miski. Dodać majonez, wymieszać.
Zielona pasta kanapkowa
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ ze skórki, posiekać. Dodać do jajek.
Zielona pasta kanapkowa
następnie dodać mielony młody jęczmień i wymieszać
Zielona pasta kanapkowa
Groszek osączyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę wrzucić do miski.