sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pasta mięsna do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przysmak mojego dzieciństwa i ulubiona pasta syna. Koniecznie z dużą ilością świeżej natki pietruszki.

Pasta mięsna do kanapek

Składniki:

Pasta mięsna do kanapek

Składniki

  • 2 ugotowane udka z kurczaka
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta mięsna do kanapek
Udka obieramy z mięsa. Przekładamy do malaksera. Dodajemy masło, majonez, natkę pietruszki i miksujemy.

Doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli pasta jest za sucha dodajemy więcej majonezu lub masła. Ponownie miksujemy. Możemy także doprawić ostrymi przyprawami.

Taka pasta to doskonały sposób na wykorzystanie ugotowanego mięsa z kurczaka.

Tagi:

dodatki pasty