Sposób przygotowania:
Pasta kanapkowa z kaczki
Mięso kaczki i indyka obrać z kości, usunąć skórki i chrząstki. rozdrobnić i wrzucić do miski. Dodać majonez, keczup (najlepiej pikantny) i oliwę.
Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone. Dodać pokrojony ser i połówki osączonych z oleju pomidorów.
Wszystkie składniki zmiksować dokładnie blenderem, gdy pasta będzie sucha dodać 1-2 łyżki rosołu.
Pastę przełożyć do miseczki i schłodzić.
Podawać z domowym pieczywem.
Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone. Dodać pokrojony ser i połówki osączonych z oleju pomidorów.
Wszystkie składniki zmiksować dokładnie blenderem, gdy pasta będzie sucha dodać 1-2 łyżki rosołu.
Pastę przełożyć do miseczki i schłodzić.
Podawać z domowym pieczywem.