Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta kanapkowa z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna pasta do kanapek, zrobiłam ją z mięsa z rosołu. Smaku nadają suszone papryki, ser i suszone pomidory.

Pasta kanapkowa z kaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa z kaczki

 

  • 0,5 kaczki (z rosołu)
  • 1 mała golonka z indyka (z rosołu)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 6 połówek suszonych pomidorów (z oleju)
  • 100 g camemberta

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z kaczki
Mięso kaczki i indyka obrać z kości, usunąć skórki i chrząstki. rozdrobnić i wrzucić do miski. Dodać majonez, keczup (najlepiej pikantny) i oliwę.

Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone. Dodać pokrojony ser i połówki osączonych z oleju pomidorów.

Wszystkie składniki zmiksować dokładnie blenderem, gdy pasta będzie sucha dodać 1-2 łyżki rosołu.

Pastę przełożyć do miseczki i schłodzić.

Podawać z domowym pieczywem. 
Pasta kanapkowa z kaczki
Mięso kaczki i indyka obrać z kości, usunąć skórki i chrząstki. rozdrobnić i wrzucić do miski.
Pasta kanapkowa z kaczki
Dodać majonez, keczup (najlepiej pikantny) i oliwę.
Pasta kanapkowa z kaczki
Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone. Dodać pokrojony ser
Pasta kanapkowa z kaczki
i połówki osączonych z oleju pomidorów. Zmiksować na pastę

Tagi:

pasta