Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zielona pasta z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Używałam awokado do past kanapkowych i sałatek, lecz nigdy nie robiłam tradycyjnego guacamole. Mam nadzieję, że moja wersja jest blisko oryginału.

Zielona pasta z awokado

Składniki:

Zielona pasta z awokado

 

Sposób przygotowania:

Zielona pasta z awokado

ETAP 1:

Zielona pasta z awokado
Pomidora obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestki. Twardy miąższ pokroić w kostkę.

Pomidora obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestki. Twardy miąższ pokroić w kostkę.

ETAP 2:

Zielona pasta z awokado
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wyjąć łyżką i wrzucić na talerz. Dodać sok z cytryny i zgnieść widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wyjąć łyżką i wrzucić na talerz. Dodać sok z cytryny i zgnieść widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

ETAP 3:

Zielona pasta z awokado
Awokado doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Dodać pokrojonego pomidora i lekko przemieszać.

Awokado doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać. Dodać pokrojonego pomidora i lekko przemieszać.

ETAP 4:

Zielona pasta z awokado
Nałożyć do miseczki i podawać z pieczywem

Nałożyć do miseczki i podawać z pieczywem