kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Młoda kapusta z agrestem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na ta kapustę przywiozła moja mama z Niemiec. W południowych rejonach kraju naszych sąsiadów ten przepis jest bardzo popularny. Połączenie kwaśnego agrestu z młoda kapusta i wiosennym koperkiem jest może nieco dziwne ale doprawdy wyborne.

Młoda kapusta z agrestem

Składniki:

Młoda kapusta z agrestem

podstawowe

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta z agrestem
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. W dużym garnku rozgrzewamy masło i przesmażamy kapustę wraz z posiekanym koperkiem.

Agrest myjemy i obieramy z szypułek. Dodajemy do kapusty i przesmażamy jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając.

Podlewamy niewielka ilością wody (opcjonalnie bulionu) i gotujemy aż kapusta zmięknie.

Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. 

Tagi:

warzywa owoce