Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżu, marchewki, tuńczyka i kukurydzy
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ugotowany przekładamy do miski i dokładnie studzimy.
2. Marchewkę obieramy, płuczemy i gotujemy. Ugotowaną studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączamy.
4. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny.
5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
2. Marchewkę obieramy, płuczemy i gotujemy. Ugotowaną studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączamy.
4. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny.
5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Babeczka35
Dokładnie tak :)