Sposób przygotowania:
Zielona sałatka
Sałatę opłucz i osusz. Liście porwij na małe kawałki. Włóż do miski. Ogórka obierz i pokrój w kostkę, a łodygi selera w plastry.
Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec połącz z oliwą. Kiwi obierz, pokrój w półplasterki. Dodaj do sałatki. Awokado obierz, wyciągnij pestkę i pokrój w kostkę. Składniki przemieszaj i polej sosem.
Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec połącz z oliwą. Kiwi obierz, pokrój w półplasterki. Dodaj do sałatki. Awokado obierz, wyciągnij pestkę i pokrój w kostkę. Składniki przemieszaj i polej sosem.