gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1294]

"Zielona" surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nazwałam ją "zieloną" ponieważ zrobiłam ją z zielonych warzyw. Polecam - jest smaczna, a do tego łatwa i szybka w przygotowaniu.

"Zielona" surówka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

"Zielona" surówka

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • kawałek pora
  • kilka gałązek pietruszki
  • 1/3 puszki groszku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

"Zielona" surówka
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski. Por i pietruszkę płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Wsypujemy odcedzony z zalewy groszek. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na półmisek. Podajemy jako dodatek do obiadu.
"Zielona" surówka
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.
"Zielona" surówka
Por i pietruszkę płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do kapusty.
"Zielona" surówka
Wsypujemy odcedzony z zalewy groszek. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.