Sposób przygotowania:
Zielone kluseczki z mąki ryżowej.
Mąkę,cukier,wodę,barwnik zielony oraz cukier waniliowy wymieszać i wyrobić na gładką masę.Aby przygotować syrop,wlać
do garnuszka1/4 wody i brązowego cukru.Gotować tak długo,aż syrop zgęstnieje.Z ciasta zrobić kluseczki wielkości palca,a do miseczki wsypać wiórki.W garnku zagotować wodę i dawać kluseczki.Gotować na małym ogniu tak długo,aż wypłyną na powierzchnię.Wyłowić kluski na sitko,osączyć i obtoczyć we wiór-
-kach.Przed podaniem polać syropem.
do garnuszka1/4 wody i brązowego cukru.Gotować tak długo,aż syrop zgęstnieje.Z ciasta zrobić kluseczki wielkości palca,a do miseczki wsypać wiórki.W garnku zagotować wodę i dawać kluseczki.Gotować na małym ogniu tak długo,aż wypłyną na powierzchnię.Wyłowić kluski na sitko,osączyć i obtoczyć we wiór-
-kach.Przed podaniem polać syropem.