lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gofry same czy z bitą śmietana o to jest pytanie :)

Gofry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gofry

 

  • 0,5 kg mąka tortowa,
  • 1 sztuk jajko kurze,
  • 1 litr mleka ja daje 2%
  • soda pół łyżeczki

Sposób przygotowania:

Gofry
Najpierw wlewamy mleko do wysokiego naczynia najlepiej, bo chlapie potem dodajemy jajko i mąkę ja dodaje troszkę sody z pół łyżeczki Ciasto powinno być trochę gęstrze niż na naleśniki wlewamy ciasto do gofrownicy i pieczemy az zapali się zielone światełko wtedy jest upieczony smacznego :)
Gofry
przygotowujemy ciasto na gofry powinno byc trochę gęstrze niż na naleśniki
Gofry
Pieczemy gofry trzeba uważac ile się wlewa ciasta bo może wykipieć