Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zielone z pomidorkami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo mi smakuje taka prosta sałatka

Zielone z pomidorkami i mozzarellą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielone z pomidorkami i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone z pomidorkami i mozzarellą
Liście sałaty i szpinaku umyć, osuszyć. Liście lollo porwać wzdłuż i ułożyć na talerzach. Na to wrzucić poszarpane liście sałaty lodowej, posypać pokrojonymi na paseczki liśćmi szpinaku.

Pomidorki koktajlowe umyć, osuszyć, pokroić w poprzek na 4 części. Podzielić na 3 i rozłożyć na talerzach z sałatą.

Na suchą patelnie teflonową wysypać sezam i len. Uprażyć i ostudzić.

Mozzarellę osączyć z serwatki, pokroić w kostkę, ułożyć na talerzach. Polać octem balsamicznym.
Sałatkę spryskać oliwą (ja zrobiłam to przy użyciu atomizera), posypać ziarnami i świeżo zmielonym pieprzem oraz solą morską.
Podawać od razu.
Zielone z pomidorkami i mozzarellą
Liście sałaty i szpinaku umyć osuszyć Liście lollo porwać wzdłuż i ułożyć na talerzach Na to wrzucić poszarpane liście sałaty lodowej posypać pokrojonymi na paseczki liśćmi szpinaku
Zielone z pomidorkami i mozzarellą
Pomidorki koktajlowe umyć osuszyć pokroić w poprzek na 4 części Podzielić na 3 i rozłożyć na talerzach z sałatą
Zielone z pomidorkami i mozzarellą
Na suchą patelnie teflonową wysypać sezam i len Uprażyć i ostudzić