Sposób przygotowania:
Zielono pomarańczowy deserek z Kiwi
Mleko zagotowujemy ok 250 ml i wsypujemy 1/2 budyniu +1 łyżeczka cukru dolewając 1/4 soku z kiwi i bananem mieszamy i gotujemy az sie zrobi gęsty .
Zalewamy nasze pucharki.
Następnie 3/4 soku z kiwi i banana mieszamy z reszta budyniu + 2 łyżeczki cukru i zrobi nam się konsystencja nieco podobna do kisielu.
Ponownie nakładamy na poprzednia warstwę do pucharków.
Czekamy aż nam ostygnie.
W tym czasie kroimy nasze kiwi a następnie układamy dookoła przy szkle pucharka.
Jogurt naturalny mieszamy z sokiem z marchewki + żelatynę i wkładamy do lodówki gdy lekko zgęstnieje nakładamy jako 3 warstę. Dekorujemy pozostałą częśćią kiwi.
Na samym końcu dodałam zmiksowane petitki i posypałam na wierzch.
Zalewamy nasze pucharki.
Następnie 3/4 soku z kiwi i banana mieszamy z reszta budyniu + 2 łyżeczki cukru i zrobi nam się konsystencja nieco podobna do kisielu.
Ponownie nakładamy na poprzednia warstwę do pucharków.
Czekamy aż nam ostygnie.
W tym czasie kroimy nasze kiwi a następnie układamy dookoła przy szkle pucharka.
Jogurt naturalny mieszamy z sokiem z marchewki + żelatynę i wkładamy do lodówki gdy lekko zgęstnieje nakładamy jako 3 warstę. Dekorujemy pozostałą częśćią kiwi.
Na samym końcu dodałam zmiksowane petitki i posypałam na wierzch.
blackbetty
shimetsu