allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Zielony chłodnik ziołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki chłodnik na upalne dni.

Zielony chłodnik ziołowy

Składniki:

Zielony chłodnik ziołowy

 

  • 1 l. maślanki lub kefiru,
  • 4 łyżki posiekanej zieleniny (szczypiorek, koperek, piatruszka),
  • 2 ząbki czosneku,
  • do smaku sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zielony chłodnik ziołowy
Maślankę wlewamy do miksera. Dodajemy połowę zieleniny i obrany oraz pokrojony na plasterki czosnek. Miksujemy do gładkości. Następnie dodajemy resztę zieleniny, doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem wymieszac.