Sposób przygotowania:
Chłodnik z cukinii i ogórka
1. Cukinię myjemy, kroimy i podsmażamy na patelni do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Ogórka obieramy i kroimy.
3. Maślankę przelewamy do naczynia blendera i dodajemy usmażoną cukinie, pokrojonego ogórka, miętę, ząbki czosnku, posiekany koperek oraz pieprz i sól,. Miksujemy wszystkie składniki.
4. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny.
5. Przed podaniem prażymy na suchej patelni migdały i posypujemy na wierzchu chłodnika.
2. Ogórka obieramy i kroimy.
3. Maślankę przelewamy do naczynia blendera i dodajemy usmażoną cukinie, pokrojonego ogórka, miętę, ząbki czosnku, posiekany koperek oraz pieprz i sól,. Miksujemy wszystkie składniki.
4. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny.
5. Przed podaniem prażymy na suchej patelni migdały i posypujemy na wierzchu chłodnika.
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5
robaczek
Czekoladka 2