Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Zielony groszek duszony w śmietance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zielony groszek duszony w śmietance najlepiej przygotowywać w szybkowarze

Zielony groszek duszony w śmietance

Składniki:

Zielony groszek duszony w śmietance

 

  • 4 porcje:
  • 60 dag zielonego groszku
  • 200 ml śmietanki
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 4 łyżki stołowe tartego sera (parmezanu najlepiej)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zielony groszek duszony w śmietance
Groszek włożyć na rozgrzany olej i dusić pod przykryciem w niewielkiej ilości wody, na małym ogniu 5 minut. Śmietankę zmieszać z serem, wylać na groszek, przyprawić solą, pieprzem, całość dusić na małym ogniu 3 minuty bez pokrywki.