Sposób przygotowania:
Zielony koktajl oczyszczający
Jarmuż myjemy, osuszamy, listki rwiemy na mniejsze kawałki, usuwając twarde łodyżki.
Banany, kiwi i jabłka myjemy, obieramy. Kiwi kroimy w plastry, jabłka w grubą kostkę (bez gniazd nasiennych), banany dzielimy na kilka części.
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy.
Powyższe owoce i warzywa wrzucamy do kielicha blendera kielichowego, zalewamy kefirem, blendujemy. Koktajl rozlewamy do szklanek.
Banany, kiwi i jabłka myjemy, obieramy. Kiwi kroimy w plastry, jabłka w grubą kostkę (bez gniazd nasiennych), banany dzielimy na kilka części.
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy.
Powyższe owoce i warzywa wrzucamy do kielicha blendera kielichowego, zalewamy kefirem, blendujemy. Koktajl rozlewamy do szklanek.