Sposób przygotowania:
Bezy z ksylitolemWykonanie:
Chłodne białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, kiedy piana jest już sztywna dodajemy łyżką po łyżce zmielony ksylitol cały czas miksując na największych obrotach.
Kiedy cukier już będzie ubity dodajemy mąkę ziemniaczaną( przesiałam ją nad pianą) i dosłownie parę sekund miksowałam.
Rękaw z końcówką jakby gwiazdka przełożyłam do wysokiej szklanki i umieściłam w nim beze która wyciskałam jedna obok drugiej bo robiłam ją specjalnie na ciasto z kremem.( Najlepiej foremkę od ciasta które piekliśmy na odwrocie gdzie kładziemy papier do pieczenia).
Jeśli mają być do dekoracji to wyciskajcie w małych odstępach bo jeszcze urosną bezy. Piekłam je w piekarniku 110 stopniach jakieś 20 minut, a potem zmniejszyłam do 90 i suszyłam jakieś ze dwie godzinki.
zewa
lalunia
Poprawiłam, teraz jest ok