BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zielony koktajl warzywno - owocowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smakowity koktajl z dodatkiem roszponki jarmużu. Dodatek owoców urozmaicił smak koktajlu.

Zielony koktajl warzywno - owocowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielony koktajl warzywno - owocowy

 

  • roszponki garść,
  • jarmuż kilka liści,
  • banan 1 szt,
  • kiwi 1 szt,
  • pomarańcza 1 szt,
  • łodygi selera naciowego 1 szt + liście do dekoracji,
  • woda niegazowana,

Sposób przygotowania:

Zielony koktajl warzywno - owocowy
Banan i kiwi obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Pomarańczę myjemy, obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki.

Łodygę selera naciowego płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy w mniejsze kawałki.

Do kielicha blendera włożyć oczyszczoną roszponkę oraz jarmuż , dodać seler naciowy oraz przygotowane owoce.

Wszystko zmiksować aż powstanie gładki jednolity koktajl. Na koniec dodać szklankę wody niegazowanej i wymieszać.

Podawać zaraz po przygotowaniu z dodatkiem kostek lodu.

Udekorować listami selera naciowego.
Zielony koktajl warzywno - owocowy
Przygotować owoce i warzywa do zmiksowania
Zielony koktajl warzywno - owocowy
Przygotowane , obrane ze skórek owoce włożyć do kielicha blendera
Zielony koktajl warzywno - owocowy
Całośc dokładnie zmiksować na jednolitą gładki koktajl
Zielony koktajl warzywno - owocowy
Do zmiksowanych owoców dodać wodę niegazowaną i wymieszać