Sposób przygotowania:
Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę odsączamy na sitku. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pora dokładnie myjemy i kroimy w pół plasterki. Ser oraz marynowane pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Kukurydzę odsączamy na sitku. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pora dokładnie myjemy i kroimy w pół plasterki. Ser oraz marynowane pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki.