Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekanka z patelniETAP 1:
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki, olej podgrzać na patelni i podsmażyć marchewkę po 3 minutach dodać pokrojony w paseczki por i brukselkę pokrojona na ćwiartki, posypać niewielka ilością soli, podlać 2 łyżkami wody i poddusić 2-3 minuty ( warzywa mają tylko delikatnie zmięknąć).
ETAP 2:
Ziemniaki pokroić w plasterki, a szynkę w paseczki i dodać na patelnię posypać po wierzchu pieprzem ziołowym, wymieszać i podgrzać ziemniaki nie smażyć.
ETAP 3:
Jajka ubić z płatkami chili oraz solą i pieprzem ( przyprawy tak na oko dodane) , ubitymi jajkami zalać ziemniaki na patelni i przykryć pokrywką na małym palniku smażyć kilka minut do lekkiego podsmażenia się spodu.
Duży płaski talerz przyłożyć do patelni i wyłożyć podsmażoną stroną do góry naszą zapiekankę ( robimy to odwracając patelnie do góry dnem), następnie delikatnie ponownie zsuwamy na patelnię stroną nieusmażoną i smażymy kolejne kilka minut.
Podajemy gorące z dowolną surówką.